Kauplejatele

KURESSAARE LOSSIPÄEVADE LAAT 2022

 HÄÄD KAUPLEJAD JA KÄSITÖÖMEISTRID!

Kutsume Kuressaare Lossipäevade laadast osa võtma kaupmehi, käsitöömeistreid ja teisi aegade taguste oskuste viljelejaid!

 Kuressaare Lossi Päevadel tõstame ausse vana ja eheda käsitöö ning selleaegse elulaadi.

KAUPLEMINE TOIMUB KURESSAARE LOSSIHOOVIS LOSSIESISEL ALAL:

Reedel, 1. juulil    kell 11-18 (Lossipäevade tegevused algavad õhtul kell 19)

Laupäeval, 2. juulil kell 11-19 (külastajatele sissepääs lossihoovi piletiga)

  1. Laadale ootame kauplema kõigega, mis käsitööna tehtud, seotud käsitöö või vana aja kultuuriga. Müüa võib ka toidukaupu, sööki, jooki, ravitooteid, taimi, loomatarbeid jms. Oluline on, et müüdav kaup sobiks keskaegsesse miljöösse.
  2. Eelistatud laadakaup on kõik see, mis sobitub ühe vana linnuse hoovi kirjeldamaks kunagist eluolu. Nagu näiteks puidust esemed/suveniirid ning nende vestmine (nt rüütlite mõõgad, puukoorest laevukesed jm) punutised, ehted, sepised, köögitarbed, nahk-, tekstiil-, lina-, villa-, klaas- ja savitooted ja kindlasti eri ajastute (talu)toidud.
  3. Laadale on eriti teretulnud kauplejad, kes demonstreerivad oma oskuseid käsitöös, toiduvalmistamises või muus ajastule omases tegevuses!
  4. Niisamuti on kauplejatelt oodatud erinevad käsi- või muu oskustöö õpitoad, mis programmis eraldi välja reklaamitakse. Kauplejal on õigus õpitoa eest tasu küsida.
  5. Kõigilt kauplejatelt oodatakse riietusena ajastu kostüümi, rahvariideid või talupoeglikku riietust.
  6. Kaupleja peab ise omama kõike vajalikku oma kauba eksponeerimiseks ja müümiseks. Lubatud on varikatused ja telgid, mis sobituvad keskaegsesse või rahvuslikku miljöösse.
  7. Kuna Lossipäevade ajal on lossihoovis lisaks kauplejatele ka rüütliturniir, muinasvõitlejate telgid jm, siis paraku ei ole kauplejatel võimalik laada lahtioleku aegadel viibida autoga lossihoovi territooriumil. Kauba saab tuua hommikul sisse ja õhtul autoga välja viia.
  8. Kindlasti te küll seda teete, aga tuletame meelde, et pärast laada lõppu tuleb kauplemiskoht koristada. Tekkinud prügi ja jäätmed tuleb viia lossihoovis selleks ettenähtud kohta.
  9. Platsitasu me ei küsi, see-eest aga ootame, et oleksite ajastutruult riietatud ning pakuksite väärt kaupa ja oskuseid!

Kohtumiseni!

Registreerimiseks palume täita laada-ankeet-2019

Müügikohtade registreerimine toimub kuni kuni kohti jätkub. NB! MIda varem seda parem, siis oskame kohtade ja ruumiga arvestada.

Korraldaja kontakt

SA Saaremaa Muuseum

Lossihoov 1

93815 Kuressaare

http://www.saaremaamuuseum.ee

Kontaktisik

Taniel Vares

+372 5014120

taniel.vares@saaremaamuuseum.ee

* * *